[SOLVED] Trigger Asynchronous Interrupt - UTIMER component | Uniface 9 | Forum

Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

—  Results per page  —








— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
For a group of consecutive words like 'end of support' use Match phrase

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
[SOLVED] Trigger Asynchronous Interrupt - UTIMER component
04 Jan 2016
4:55 pm
Avatar
fabricio
florianópolis, santa catarina
Member
Forum Posts: 18
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
Hello Folks
 
I am migrating my application from uniface 9.4.01 to uniface 9.7.01
 
After some tests, I realized that the form trigger Asynchronous Interrupt does not activated after click my button.
 
My detail button code is (to start the UTIMER component):
 
newinstance “UTIMER”, $timer$
$timer$->setMessage($instancename(), “MESSAGE”, “”)
$timer$->setRepeat(0)
$timer$->start(“00:00:01”)
 
The Asynchronous Interrupt code is:
 
if ($msgid = “MESSAGE”)
  myfield.dummy += 1s
endif
 
But this trigger does not activated each 1 second.
 
Interesting that this same code in Uniface 9.4.01 works!!!
 
Any idea?
 
Thanks a lot
Fabricio Venancio
Brazilian Uniface Developer
Florianópolis – SC
04 Jan 2016
5:45 pm
Avatar
diseli
Admin
Forum Posts: 810
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello Fabricio,

I did a quick test here and the mentioned code still seems to work fine in Uniface 9.7.01. Confused

Did you already debug the code? Are all the statements executed without an error?

Thanks,
Daniel

04 Jan 2016
6:25 pm
Avatar
fabricio
florianópolis, santa catarina
Member
Forum Posts: 18
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Daniel

I did another form just with dummy and a command button to test, unsuccessfully.

Could you export your test form to compare with my component (send to my gmail) ?

Thank you!

Fabricio Venancio

fvenanciobr@gmail.com

04 Jan 2016
6:32 pm
Avatar
Bob Maier
Admin
Forum Posts: 3
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello Fabricio,

I tried it here and also got it to work.

The only changes I had to make were to fix the double quotes (“) — but that would have stopped you from compiling…

I will send an export to your Gmail account.

Regards,

Bob Maier

04 Jan 2016
6:46 pm
Avatar
fabricio
florianópolis, santa catarina
Member
Forum Posts: 18
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Thank´s Bob

I tested your component at runtime, unsucessfully…

I think that the are something wrong in my environment..

Could be something about ASN file?

05 Jan 2016
7:30 am
Avatar
diseli
Admin
Forum Posts: 810
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Are you using by any chance NLS? I’ve found the following issue that currently is unresolved:

If I’m not mistaken then the mentioned problem can be avoided by making sure that the different NLS settings ($nlslocale, $nlsformat and $nlsinternaltime) are set to “classic” before starting the UTIMER.

Hope this helps.

Regards,
Daniel

05 Jan 2016
10:23 am
Avatar
fabricio
florianópolis, santa catarina
Member
Forum Posts: 18
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Daniel

Your tip saved me!

I put a comment in $nls_internal_time UTC  (ASN file) to solve this problem.

Thank you Daniel and Bob

 

Fabricio Venancio

Brazilian Uniface Developer

espacodev.blogspot.com

05 Jan 2016
10:35 am
Avatar
diseli
Admin
Forum Posts: 810
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Fabricio,

I’m glad I could help. And you are welcome.

Regards,
Daniel Iseli

Forum Timezone: Europe/Amsterdam

Most Users Ever Online: 131

Currently Online:
10 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ulrich-merkel: 1683

Iain Sharp: 605

Theo Neeskens: 339

gianni: 250

rogerw: 232

lalitpct: 197

istiller: 195

Knut: 173

-GHAN-: 171

sochaz: 165

Member Stats:

Guest Posters: 3

Members: 5469

Moderators: 0

Admins: 8

Forum Stats:

Groups: 1

Forums: 62

Topics: 2014

Posts: 8675

Newest Members:

Frankchets, jimchr, HerbertElaby, PhilipHar, Frankskync, FrankVag, LloydChelp, Vladcubre, BobbyFUT, Rickypaity

Administrators: admin: 23, Adrian Gosbell: 276, diseli: 810, Bob Maier: 3, Nico Peereboom: 60, Michael Rabone: 4, richiet: 406, JanCees: 28