Loss of vertical bar | Bugs, Issues and Errors | Forum

Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

—  Results per page  —








— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
For a group of consecutive words like 'end of support' use Match phrase

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Loss of vertical bar
18 Jul 2017
11:28 pm
Avatar
parcaya
Member
Forum Posts: 28
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi, while inside the editor handling vertical bar is lost. You must use the keys. Do you know something about this?

19 Jul 2017
3:30 pm
Avatar
gianni
Member
Forum Posts: 237
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

We faced a similar issue sometimes ago…see issue #31257.

Some questions:

1) Which Uniface version are you working with?

2) Which editor? Only development or during runtime?

3) Only vertical or all scrollbars?

4) Is it happening on Richeditbox widget only?

5) Are you using external plugins (OCX, …) while the problem happens?

Regards,
Gianni

31 Jul 2017
5:50 pm
Avatar
Arjen van Vliet
Member
Forum Posts: 156
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

If you’re talking about your IDF, clearing your registry might help.

Steps for Uniface 9 IDF:
1. Click on the Uniface logo in the very upper left corner of the IDF window.
2. Go to Setup…
3. Go to the eight tab (of nine) called ‘State’
4. Check the box ‘Delete current layout geometry from settings on app exit.’
5. Click OK
6. Close your IDF
7. Start a new IDF and check for results Wink

31 Jul 2017
9:02 pm
Avatar
parcaya
Member
Forum Posts: 28
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Thank you, the problem continued in the IDF development editor, vertical bar appears in grey (shaded) and not allow the scroll. Thanks

01 Aug 2017
11:18 am
Avatar
Arjen van Vliet
Member
Forum Posts: 156
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

You have not yet mentioned the exact Uniface version and patch level you’re currently on.
I advise you to go beyond 9.7.02 patch G201 (came out in june 2016).
Please read this thread and this thread, and please let us know if it has solved your problem.

07 Aug 2017
6:31 pm
Avatar
parcaya
Member
Forum Posts: 28
Member Since:
01 Oct 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi, thanks for your time. The situation continue. I am using version 9.7.03 with the latest patch installed.

Forum Timezone: Europe/Amsterdam

Most Users Ever Online: 131

Currently Online:
17 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ulrich-merkel: 1677

Iain Sharp: 596

Theo Neeskens: 333

gianni: 237

rogerw: 228

lalitpct: 195

istiller: 191

-GHAN-: 171

Knut: 168

sochaz: 165

Member Stats:

Guest Posters: 3

Members: 4727

Moderators: 0

Admins: 8

Forum Stats:

Groups: 1

Forums: 62

Topics: 1980

Posts: 8555

Newest Members:

RonnieArror, MashaEcs, CeccilCet, etcuvuqe, TotaluTwino, ueemporuveson, Kvas, Ernestastor, Roxbo, Aliafah

Administrators: admin: 23, Adrian Gosbell: 268, diseli: 786, Bob Maier: 2, Nico Peereboom: 58, Michael Rabone: 4, richiet: 406, JanCees: 25